Vint-i-cinc establiments de la Mariola se sumen al projecte “Lleida, Establiment Amic”
Dijous 24, mar� del 2022
L’alcalde, Miquel Pueyo, ha fet avui el lliurament del distintiu a vuit dels comerços que s’han implicat en aspectes d’accessibilitat i en el treball comunitari per detectar situacions de vulnerabilitat
Vint-i-cinc establiments del barri de la Mariola rebran el distintiu d’”Establiment Amic” per la seva implicació en el desenvolupament d’entorns amigables. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de les regidores Mariama Sall i Marta Gispert, ha visitat avui vuit dels comerços receptors del logotip de la iniciativa, en representació dels establiments que l'obtindran, i ha destacat la voluntat que mostren per vetllar pel benestar comunitari.
En molts casos, la seva implicació es tracta d’adaptacions o petites reformes que no sempre suposen cost econòmic, com, per exemple, disposar de cadires o preus de lectura accessible. Per això, Pueyo ha agraït l’esforç i la col·laboració per tirar endavant projectes que fan barri i ciutat, mostrant el suport a les persones del nostre entorn. L’alcalde ha explicat que els establiments adherits reben una guia que els orienta a l’hora de cercar solucions i per implementar mesures que poden estar al seu abast perquè esdevinguin espais més amigables.
Els comerços a la Mariola que han tingut aquest dimecres el distintiu són el restaurant Galindo, les farmàcies Roca i Manso, el forn de pa Torre Sagna, el bar Elena, Lo Raconet de la Carme, la pastisseria Serra Rius i el Ni Hao Basar. La resta el rebran els pròxims dies. Al barri de la Mariola no hi ha associacions de comerciants, els establiments comercials del barri ja s’havien implicat en el projecte “Per un barri més gran”.
Una iniciativa transversal
“Lleida, establiment amic” elaborat transversalment a les Regidories de Persones, Comunitat i Agenda 2030 i de Consum, Comerç, Mercats i Participació. Sorgeix com una iniciativa dins l’adhesió de Lleida a la Xarxa Internacional de ciutats amigues de les persones grans, que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Una ciutat amigable amb les persones sèniors és un entorn urbà integrador i accessible que fomenta un envelliment actiu. És important aconseguir la participació d’aquest col·lectiu perquè realment l’entorn sigui amigable amb les persones sèniors.
La iniciativa es va iniciar a la zona del Clot i s’han anat visitant progressivament establiments de la Bordeta, Magraners, Balàfia i Zona Alta, així com associats a l’entitat Slow Shop. S’està treballant amb comerços de l’Eix comercial i es continuarà fent amb la resta d’entitats i associacions comercials de la ciutat.
A banda de participar en el lliurament dels distintius, el paer en cap Miquel Pueyo ha recorregut diversos punts del barri de la Mariola.