Comerç i Mercats

Et trobes a:Inici/Comerç i Mercats/Mercat Central

Mercat Central

Logo M Central

El Mercat Central de Fruites i Verdures es va construir l’any 1967 amb caràcter provisional al costat del firal del bestiar, situat al barri de Pardinyes, a l’avinguda Tortosa, limitant amb el riu Segre.

A l’any 2002 es trasllada al Polígon Industrial “Camí dels Frares”, integrat dins la CIM (Centre Integral de mercaderies de Lleida).

Amb la creació del nou Mercat , Lleida disposa d’un important equipament per a la comercialització majorista de fruites i verdures gestionat per la Regidoria de Promoció de la Ciutat , en l’àmbit de comerç, mercats i consum.

Es tracta d’un centre modern, amb instal·lacions funcionals que donen eficàcia a l’operativa comercial.

La superfície total de l’equipament és de 4.2 hectàrees.

El Mercat Central, hi trobem dues zones clarament diferenciades, la zona de productors i els magatzems dels assentadors (majoristes).

 • Marquesina productors

La comercialització de la producció hortofructícola en origen s’emmarca dins de la nau de productors, que amb convergència amb els assentadors locals (màxim 60 Km a la rodona) formen un mercat de destí on es proveeixen el comerç al detall local i els de l’entorn geogràfic que depenen comercialment de Lleida.

Hi ha un total de 294 quadres de caràcter fix, on hi trobem més de 90 productors fixes, i 86 quadres per a la venda de caràcter eventual.

Arquitectònicament el mercat de productors es resol sota una gran coberta de 62,72 x 62,72 dotada de llum natural i ventilació.

 • Magatzems dels assentadors (majoristes)

Hi ha un total de 22 magatzems, dels quals són titulars, en règim de concessió administrativa, 13 assentadors destinats a la venda de fruita i verdura a l’engròs; i 1 assentador destinat a la venda d’ous a l’engròs.

 • Altres serveis i instal·lacions:
  • 2 bars Restaurant
  • 383 places d’aparcament
  • zona de serveis
  • zona emmagatzematge envasos, deixalles, etc.

Horari:

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

estiu: de 7h a 17h

hivern: de 8h a 17h

de 15h a 19h

de 15h a 19h

estiu: de 7h a 17h

hivern: de 8h a 17h

de 15h a 19h

CALENDARI 2022


Et destaquem...