Consum

Et trobes a:Inici/Consum/Adreces d'interès i enllaços/Què són les Associacions de Consumidors/es?

Què són les Associacions de Consumidors/es?

Són entitats privades, d’interès públic, i sense afany de lucre, que tenen com a finalitat principal la defensa dels interessos de les persones consumidores i usuàries.

Les tasques que realitzen van dirigides als seus associats i associades, i destaquen primordialment  la informació i l’assessorament, la defensa dels seus drets i especialment la defensa jurídica, tant individualitzada com col·lectiva.

Qualsevol persona consumidora pot fer-se sòcia d’una associació de consumidors i consumidores. Cada associació té establert el seu règim intern i de funcionament , però el més habitual és que únicament calgui facilitar les dades personals per inscriure’s i pagar un quota anual.

Les associacions de consumidors i consumidores fomenten l’arbitratge de consum, doncs poden presentar davant d’una junta arbitral de consum, sol·licituds d’arbitratge en representació d’un consumidor o d’una consumidora. A la vegada que poden adherir-se a l’arbitratge de consum i nomenar àrbitres per tal de que representin els interessos generals de les persones consumidores en els tribunals arbitrals.

Et destaquem...