Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Suport per redescobrir i recuperar el comerç de proximitat, principal reivindicació de les associacions de comerciants de Lleida

Suport per redescobrir i recuperar el comerç de proximitat, principal reivindicació de les associacions de comerciants de Lleida

Dimarts 21, abril del 2020

Imatge de la notícia Suport per redescobrir i recuperar el comerç de proximitat, principal reivindicació de les associacions de comerciants de Lleida

La regidora Gispert està mantenint una primera tanda de trobades amb les entitats representatives del sector

Zona Alta, Eix Comercial i la Bordeta mostren la seva preocupació, però aposten per una sortida de la crisi conjunta

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha iniciat una ronda de reunions telemàtiques amb les associacions de comerciants de la ciutat de Lleida per tal de tenir elements objectius de seguiment dels efectes de l'estat d'emergència a causa de la COVID-19 en l'àmbit del comerç.

En una primera tanda de contactes, la regidora i el president de l'associació de Zona Alta, Josep Bellera, van coincidir en el fet que cal concretar iniciatives que comencin a retornar la confiança cap a qualsevol tipologia de consum i va recordar que aquesta zona comercial de Lleida es nodreix d'establiments comercials i de restauració, gairebé en parts iguals. Bellera va afirmar que la manca de liquiditat i la pressió impositiva són xacres que els comerços han de poder gestionar amb el suport de les institucions, amb una ciutadania que els faci costat de nou i amb un treball corporatiu establiment a establiment. La Zona Alta ha posposat la tradicional Nit Oberta cap a finals d'any i treballen per reeditar la jornada dedicada al càncer de mama per aquesta tardor amb una posada en escena visual de gran impacte.

Pel que fa a l'Eix Comercial, el president Llorenç González i la regidora Gispert van poder comentar la sensació d'incertesa que genera el fet de no poder determinar ni la durada en el temps, ni les mesures de protecció que s'exigiran als comerços quan la situació es pugui normalitzar i va subratllar com a punt feble evident l'elevat preu de lloguers que es paga a l'Eix. González va explicar que l'associació no cobrarà les quotes de l'abril i segurament tampoc les del maig i va demanar a les administracions gestos concrets que ajudin a reduir la pressió econòmica que pateixen les empreses. De fet, l'associació planteja una campanya per tornar a la normalitat que comporti aparcament gratuït per a les persones que consumeixin a les botigues de l'Eix i s'hi sumarà una APP que consolidi l'opció del comerç online per a tots els seus establiments associats.

Per la seva banda, l'Associació de Comerciants de la Bordeta fa incidència en les ja particulars condicions que diferencien els comerços dels barris de la ciutat i està valorant la possibilitat de posar en marxa una aplicació dins la seva web on es podrà visualitzar els establiments que es troben oberts i ofereixen el servei a domicili. Els comerciants han explicat a la regidora que l'objectiu de la iniciativa és facilitar informació a molta gent del barri que desconeix quins són els establiments que es troben oberts o que lliuren les comandes a domicili. En qualsevol cas, també són favorables a fer accions conjuntes que tinguin major ressò en la ciutadania.

En aquest sentit, la regidoria Gispert va assenyalar qe aposta per una campanya de promoció en clau ciutat que sigui un revulsiu més per tal d'afrontar la progressiva recuperació després de la COVID-19 i també va manifestar que és clau "aprofitar la redescoberta que la ciutadania estem fent, vivint i compartint del comerç més proper, dels productes quilòmetre zero i dels establiments de tota la vida, del barri, per fer valdre la proximitat i situar-la al capdavant del tret de sortida cap a la normalitat".

Et destaquem...