Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/ Lleida recupera el mercadet setmanal de fruites i verdures a Barris Nord a partir de dissabte vinent, 2 de maig

Lleida recupera el mercadet setmanal de fruites i verdures a Barris Nord a partir de dissabte vinent, 2 de maig

Dimarts 28, abril del 2020

Així s’ha acordat avui en la reunió del comitè de coordinació municipal Cecopal

La reunió d’avui del Cecopal (Centre de coordinació operativa local), presidida pel paer en cap, Miquel Pueyo, ha acordat que a partir de dissabte vinent, 2 de maig, tornarà a funcionar el mercadet setmanal de Barris Nord, exclusivament amb les parades de fruita, verdura i planter.

La regidora de Comerç, Consum i Mercats, Marta Gispert, ha assenyalat a la reunió que l’espai del mercat de Barris Nord és prou gran com per complir amb els criteris de prevenció que marca la Generalitat respecte el Covid-19, que es seguiran respectant escrupolosament. A més, ha destacat que, com a novetat respecte a les anteriors edicions del mercat durant l’etapa de confinament, s’incorporaran les parades de planters, tenint en compte que ara és època de fer les plantacions i que aquest sector forma part de la cadena agroalimentària.

La recuperació d’aquest mercadet setmanal esdevé el punt de partida pel retorn progressiu de les edicions habituals dels mercadets ambulants de la ciutat de Lleida. L’Ajuntament de Lleida allibera aquest espai per a la venda de productes de primera necessitat atès que és un estímul crucial per a la compravenda de producte fresc i de proximitat de Lleida i el territori.

La regidoria ja està treballant en l’activació dels protocols de seguretat, que inclouran marcar i senyalitzar tot l’espai de l’aparcament del Barris Nord perquè les parades s’ubiquin a la distància fixada, i també està en comunicació amb els paradistes per resoldre dubtes i informar-los sobre la normativa que cal seguir.

L’Ajuntament de Lleida insisteix en què qualsevol persona que participi com a paradista o consumidora al mercadet de dissabte, dia 2 de maig, haurà d’observar inexcusablement les següents mesures de seguretat:

• TOTES LES PERSONES QUE MANIPULIN ELS ALIMENTS HAN D’USAR GUANTS i si no se’n pot aconseguir, serà indispensable utilizar GELS HIDROALCOHÒLICS.

• CALDRÀ FER UN CONTROL RIGORÓS LES CUES DE PERSONES QUE COMPREN A LES PARADES per evitar aglomeracions i perquè es respecti LA DISTÀNCIA ENTRE PERSONES DE 2 METRES.

• S’haurà d’establir UNA ÚNICA CUA a cada parada.

• LA PERSONA QUE COMPRI NO PODRÀ TOCAR CAP PRODUCTE AMB LES MANS. SÓN ELS PROFESSIONALS, paradistes, els que subministren els productes.

• Totes les parades hauran de VIGILAR I FER COMPLIR LES NORMES D’HIGIENE GENERAL i seguir les indicacions que els donarà el personal de la Regidoria de Mercats.

• Cal ser especialmente escrupulosos DURANT L’HORARI DEL MERCAT per EVITAR L’ACUMULACIÓ DE BRUTÍCIA i un cop acabat el mercat deixar els RESIDUS EN ELS CONTENIDORS HABILITATS en cada localització.

Els vigilants de Mercats comprovaran el compliment estricte de la normativa i en cas contrari s’aixecarà acta administrativa o s’avisarà els cossos de seguretat.

Et destaquem...