Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Lleida recupera el mercadet dels dijous al Camp d’Esports

Lleida recupera el mercadet dels dijous al Camp d’Esports

Dilluns 18, maig del 2020

Imatge de la notícia Lleida recupera el mercadet dels dijous al Camp d’Esports

A partir del 21 de maig s’hi podrà tornar a vendre fruita, verdura, planter i flors

La recuperació del mercadet se suma al dels dissabtes del Barris Nord, que està operatiu des del passat 2 de maig

La regidora Marta Gispert assenyala que es dona compliment a les peticions de paradistes i veïns que demanaven reactivar aquest servei en entrar en la Fase 1 del desconfinament

La recuperació del mercadet setmanal dels dijous al Camp d’Esports, el 21 de maig, per a la venda de fruita, verdura, planter i flors consolida la progressiva normalització dels espais de venda ambulant a la ciutat de Lleida, que ja es va reprendre el passat 2 de maig amb el mercadet de Barris Nord.

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha explicat que aquesta decisió es podia prendre ara que Lleida havia entrat en la Fase 1 del desconfinament, amb la qual s’atenia la petició de paradistes i veïns, que demanaven recuperar l’activitat d’aquest servei. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Lleida, a més de respectar la normativa de prevenció de Salut Pública per evitar la propagació de la COVID-19, suma el mercadet del Camp d’Esports com a element de dinamització per la venda ambulant de fruita, verdura, planter i flor i reforça un altre punt estratègic pel comerç de productes de primera necessitat, frescos i de proximitat.

Tal com s’ha fet en les successives edicions del mercadet al Barrris Nord, la Paeria, a través de la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats, treballa en l’activació dels protocols de seguretat a la zona de Camp d’Esports. Per aquest motiu, marcarà i senyalitzarà tot l’espai, perquè les parades tinguin ubicacions a una distància concreta i es garanteixi la seguretat, tant dels clients com dels mateixos paradistes.

Un cop més, l’Ajuntament de Lleida recorda que qualsevol persona que participi com a paradista o comprador en el mercadet del dijous, a partir del dia 21, haurà de complir rigorosament les mesures establertes en el protocol de seguretat, tal com es dictamina pels usuaris de l’altre mercat ambulant, els dissabtes, al Barris Nord.

Aquestes mesures són les següents:

• Totes les persones que manipulin els aliments han d’utilitzar guants i mascaretes.

• El producte no es pot manipular en la parada

• Els clients no poden tocar els productes. Només els paradistes són els que subministreu els productes.

• Els clients hauran de respectar la distància de 2 metres amb els altres compradors i esperar el seu torn, formant una cua de manera que cada parada serà el responsable de coordinar la filera.

• Davant de cada parada, es delimitarà un espai d’aproximadament 1 metre, perquè el client no pugui tocar el producte. Aquest espai s’habilitarà amb caixes, cinta o què cada paradista cregui més funcional per la seva parada.

• És molt recomanable que el cobrament sigui sempre amb targeta de crèdit i evitar la transacció en diners. En el supòsit que no sigui possible aquest tipus de cobrament, la persona que toca diners haurà de desinfectar-se cada vegada amb gel hidroalcohòlic o bé canviar-se els guants cada vegada.

• Cal ser especialment escrupolosos durant l’horari de mercat per evitar l’acumulació de la brossa i un cop acabat el mercat deixar els residus en els contenidors habilitats en cada localització.

Per tal de garantir el compliment d’aquesta normativa, l’Àrea de Mercats de l’Ajuntament de Lleida vigilarà el compliment estricte de la normativa i, en cas contrari, s’aixecarà acta administrativa o prendrà les mesures adients.

Els mercadets de Camp d’Esports i Barris Nord de la ciutat de Lleida es van anul·lar el passat mes de març amb motiu de la situació d’emergència per la COVID-19.

Et destaquem...