Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/La Paeria prepara un Sant Jordi adaptat a la situació d'emergència sanitària

La Paeria prepara un Sant Jordi adaptat a la situació d'emergència sanitària

Dilluns 20, abril del 2020

Imatge de la notícia La Paeria prepara un Sant Jordi adaptat a la situació d'emergència sanitària

Les xarxes socials de l'Ajuntament de Lleida tindran un paper destacat en el programa d'actes

L'emergència sanitària per la Covid-19 fa impossible celebrar Sant Jordi tal com tradicionalment s'ha fet. Per aquest motiu, la Regidoria de Cultura prepara un programa d'actes divers que combina les propostes compatibles amb el confinament amb les que passen, sobretot, per les xarxes socials. En aquest sentit, es proposarà que els ciutadans i les ciutadanes elaborin roses de forma artesanal per poder decorar els balcons el 23 d'abril i en pengin les fotografies a Instagram on es podrà explicar a Twitter quin és ‘El llibre de la meva vida’, per què i amb qui es voldria compartir. En aquesta mateixa xarxa, també es convidarà a crear fils narratius col·laboratius en els quals els usuaris, amb un sol tuit, podran participar en la creació d'una història i invitaran un altre usuari a continuar-la. Tot, sempre amb l'etiqueta #lleidaviusantjordi.

Amb l'objectiu de fomentar la literatura lleidatana s'han endegat dues iniciatives més: la primera, un trivial de 25 preguntes que es podrà respondre a través del perfil d'Instagram de l'Ajuntament de Lleida entre dilluns i dijous. La segona, tres blocs de presentacions virtuals de les novetats editorials lleidatanes d'enguany amb una conversa en directe, també a través de l'Instagram de la Paeria, entre el guionista i actor Ferran Aixalà i una dotzena d'escriptors i escriptores. Les xarxes institucionals serviran, alhora, per difondre els vídeos amb recomanacions de literatura feminista que s'han impulsat des del Casal de la Dona.

Lo Marraco sortirà al carrer

Amb la voluntat de mantenir el confinament però també d'acostar la llegenda a la canalla lleidatana, Lo Marraco sortirà a donar un tomb per tots els barris de la ciutat. El recorregut i l'horari es faran públics aviat.

Cap Sant Jordi sense l'Escata de Drac

Com ja és habitual, per Sant Jordi es publicava i difonia físicament l'Escata de Drac, el recull de relats inèdits. Enguany s'ha volgut reorientar la difusió i adaptar-la a la situació. Per aquest motiu, tant els usuaris com els voluntaris de la Xarxa Solidaritat Lleida rebran un exemplar de l'edició d'enguany i tothom qui ho vulgui podrà descarregar-se'n el pdf del web de la regidoria.

Així mateix, la Paeria convida la ciutadania a participar de les iniciatives de https://floristes.cat/https://llibreriesobertes.cat/ per ajudar els dos gremis protagonistes de la diada.

Et destaquem...