Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/La Paeria facilitarà l’accés dels marxants dels mercadets a ajuts

La Paeria facilitarà l’accés dels marxants dels mercadets a ajuts

Dijous 30, juliol del 2020

Imatge de la notícia La Paeria facilitarà l’accés dels marxants dels mercadets a ajuts

El paer en cap, Miquel Pueyo, va ratificar als representants d’entitats del poble gitano que se suspendrà la taxa de mercats i que s’apostarà per potenciar les iniciatives de modernització

El paer en cap, Miquel Pueyo, la tinent d’alcalde d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos i les regidores de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert; i de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall; van mantenir ahir una trobada amb representants a Lleida del col·lectiu gitano, per tal d’escoltar les seves demandes en la situació actual de pandèmia per la Covid-19. La reunió havia estat sol·licitada pels col·lectius Associació Cultural Gitana de Lleida; Associació Dones Gitanes de Ponent; Associació Futur; Associació Joves Marxants de Lleida; Associació Lachi Foró-Fagic; Plataforma Cívica Ciutadana de Lleida; Plataforma 8 d’abril; l’Església Evangèlica i Amics del Pla de l’Aigua.

El govern municipal va concretar als representants de les entitats que tornarà a reforçar el sistema d’ajuts d’aliments a famílies, com es va fer ja durant el període de confinament, agilitzant la seva concessió i ampliant-ne al màxim la cobertura, mesures que han estat molt ben valorades pels usuaris. A més, des de la regidoria de Mercats es facilitarà l’accés del col·lectiu de paradistes dels mercadets als ajuts anunciats pel govern per al sector comercial.

La Paeria va confirmar també la decisió de suspendre la taxa de mercats per als paradistes de roba, calçat i complements que no han pogut treballar durant la crisi de la Covid-19, iniciativa que està previst aprovar en el ple de demà i que pugui entrar en vigor un cop conclogui el període d’exposició pública.

A més, des de l’àrea municipal de Mercats es va assumir el compromís de donar suport a les iniciatives de modernització i actualització que impulsin els paradistes per als mercadets de venda no sedentària. Ahir ja es va anunciar una millora urbanística pel mercadet de Camp d’Esports, gràcies a un conveni de col·laboració entre la Paeria i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya per millorar-ne l’accés.

Et destaquem...