Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/L’Ajuntament de Lleida i els comerciants tractaran possibles ajustos en les vianalitzacions realitzades el darrer mes

L’Ajuntament de Lleida i els comerciants tractaran possibles ajustos en les vianalitzacions realitzades el darrer mes

Dimecres 10, juny del 2020

Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida i els comerciants tractaran possibles ajustos en les vianalitzacions realitzades el darrer mes

 

 

 

La Paeria programarà propostes lúdiques als carrers per impulsar-hi l’activitat comercial

L’alcalde Miquel Pueyo i les entitats de comerciants de Lleida han acordat avui analitzar conjuntament abans del cap de setmana les vianalitzacions realitzades en el darrer mes a Lleida i establir-ne els ajustos que siguin necessaris.

El paer en cap s’ha reunit de forma telemàtica amb els representants de les entitats de comerciants juntament amb els tinents d’alcalde Sergi Talamonte (regidor d’Habitatge i Transició Ecològica) i Jaume Rutllant (Ciutat i Cultura) i els regidors Joan Ramon Castro (Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta) i Marta Gispert (Comerç i Consum), a més de l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz.

Per part dels comerciants, han estat presents Manel Llaràs i Juliana Fernandes (Pimec Comerç Lleida); M. Rosa Eritja (FECOM); Llorenç González (Eix Comercial), i Josep Bellera (Zona Alta).

L’alcalde ha demanat als regidors i als representants dels comerciants que es trobin els pròxims dies i estableixin les possibles modificacions en la vianalització dels carrers de Lleida: “segurament, la posició del comerç i de la Paeria no està tan distanciada com pot semblar d’entrada”.

Pueyo ha insistit en el model de mobilitat pel qual aposta la Paeria, que prioritza els vianants, les bicicletes, el transport públic i el cotxe compartit. “No creiem que per a l’activitat comercial fluida sigui imprescindible arribar en cotxe a la porta de la botiga”, ha assenyalat. I ha afegit: “tenim exemples no només clàssics, com poden ser Amsterdam o Copenhaguen, sinó molt més propers, de processos de vianalització a Girona o a Reus que han tingut èxit”.

Activitats lúdiques als carrers

L’Ajuntament de Lleida ha informat que a partir de finals del juny i durant el juliol s’organitzaran activitats lúdiques i musicals als carrers vianalitzats per tal d’atreure passejants i, per tant, més activitat comercial. “Hem d’aconseguir que la gent passegi, que ocupi l’espai i que senti la temptació de comprar trobant-se segura i protegida en l’espai públic”.

L’alcalde de Lleida no ha defugit l’autocrítica i ha assenyalat que la Paeria “potser no ha aconseguit amb el temps i la tranquil·litat suficient compartir amb els representants del comerç local quina política es volia aplicar” en aquest àmbit.

Et destaquem...