Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Gispert “L’Ajuntament de Lleida és la baula amb la Generalitat per tal que els comerços de la ciutat no perdin cap de les oportunitats ni ajuts que planteja el govern de Catalunya”

Gispert “L’Ajuntament de Lleida és la baula amb la Generalitat per tal que els comerços de la ciutat no perdin cap de les oportunitats ni ajuts que planteja el govern de Catalunya”

Divendres 24, abril del 2020

Imatge de la notícia Gispert “L’Ajuntament de Lleida és la baula amb la Generalitat per tal que els comerços de la ciutat no perdin cap de les oportunitats ni ajuts que planteja el govern de Catalunya”

Trobada amb la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, s’ha reunit amb la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, per tal de traslladar diferents aspectes que les associacions de comerciants de Lleida han posat de manifest, de cara a facilitar la superació de la crisi, causada per la COVID 19.

En el decurs de la reunió, Gispert i Vilalta, acompanyades de Ramon Alturo, director dels serveis territorials d’empresa i coneixement a Lleida, i Montse Gallardo i Marta Raurell, subdirectora general i cap de l’àrea de comerç de la Generalitat, respectivament, han posat en comú l’oportunitat de compartir informació estratègica i plantejaments tècnics per tal de garantir un procés i un protocol de desconfinament que sigui el més àgil i operatiu pels comerços de les ciutats. La Generalitat està treballant en fer una anàlisi de les experiències de desconfinament arreu del món, també les fórmules d’èxit que adopten les grans empreses comercials i fins i tot s’analitza l’experiència de transformació i adaptació dels establiments d’alimentació que han continuat donant servei durant la crisi. A més, es compta amb l'assessorament del Dr. Oriol Mitjà per travar un protocol de base que caldrà desenvolupar i adequar a cada sector.

Gispert ha volgut remarcar que “l’Ajuntament de Lleida és la baula amb la Generalitat per tal que els comerços de la ciutat no perdin cap de les oportunitats ni ajuts que es planteja el govern de Catalunya”. En aquest sentit, continua activa l’agenda de trobades amb les associacions de comerciants de Lleida, i s’aniran recollint les necessitats i els suggeriments com ara la necessitat de conèixer aquests mapes de mesures pel desconfinament que han de permetre que el comerç pugui fer previsió i s’avanci en l’adquisició de materials de protecció o en la necessària formació a les persones que treballen a les botigues.

La Paeria treballarà en coordinació amb la Generalitat per tal d’aprofitar i optimitzar totes les mesures que puguin revertir a la ciutat de Lleida i als diferents sectors afectats per la crisi del coronavirus. Unes ajudes que com ha indicat Marta Gispert “han de culminar amb la progressiva recuperació del sector i han de suposar una definitiva professionalització i enfortiment del comerç arreu del país.

Et destaquem...