Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Els mercats ambulants de Lleida incideixen en les mesures de seguretat i higiene

Els mercats ambulants de Lleida incideixen en les mesures de seguretat i higiene

Dijous 03, setembre del 2020

Imatge de la notícia Els mercats ambulants de Lleida incideixen en les mesures de seguretat i higiene

La Regidoria de Consum, Comerç i Mercats s’ha posat en contacte amb els paradistes per recordar-los la necessitat d’aplicar les mesures de prevenció. La regidora, Marta Gispert, ha assegurat que “és imprescindible la col·laboració de tothom perquè siguin espais segurs”

Hi haurà una patrulla permanent de la Guàrdia Urbana per supervisar el compliment de la normativa i sancionar quan sigui necessari

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats, s’ha posat en contacte amb els paradistes dels mercats de fruita i verdura, i de roba i complements, per recordar-los la importància d’aplicar les mesures de prevenció i higiene decretades per les autoritats competents. La regidora de l’àrea, Marta Gispert, ha insistit en la importància de seguir amb cura les directrius per garantir la seguretat de paradistes i de persones consumidores. Els mercats de dijous i de dissabte, de Camps d’Esports i Barris Nord, estan operatius amb les parades de productes frescos i també tenen el seu espai les parades de roba, sabates, parament de la llar, etc. Les parades han de guardar les distàncies corresponents, s’han d’utilitzar guants i mascareta i s’aconsella no tocar els productes. S’han de respectar les cues i atendre les indicacions i/o recomanacions que estan senyalitzades al mercat. El seu funcionament està regulat per la normativa de prevenció de Salut Pública per evitar la propagació de la Covid-19.

L’Ajuntament regula l’afluència de persones i controla el compliment de les mesures establertes. A partir d’aquest dijous hi haurà una patrulla permanent de la Guàrdia Urbana que supervisar el compliment de la normativa i sancionar quan sigui necessari. A més, vigilaran les conductes irresponsables perquè tothom prengui consciència de la situació. Igualment, els vigilants de Mercats comproven el compliment estricte de les mesures per, en cas contrari, aixecar actes administrativa o avisar els cossos de seguretat.

La regidora ha apuntat que cal la implicació de tothom. “No s’ha de baixar la guàrdia. No ens podem relaxar”, ha dit, “perquè entre tots i totes, hem d’evitar la propagació dels contagis”. Ha afegit que “hem de generar espais segurs” i és imprescindible la col·laboració de tothom perquè el mercat pugui tirar endavant i es mantingui la seva activitat, sent un sector que també ha patit les conseqüències de la crisi per la Covid-19. Gispert s’ha posat a disposició dels paradistes per resoldre dubtes, consultes o necessitats que es puguin donar al respecte. 

Els i les paradistes tenen a la seva disposició uns cartells emesos per la Paeria on es recorden les mesures essencials a seguir, com l’ús obligatori de la mascareta, mantenir les distàncies de seguretat, l’ús de gel desinfectant o no tocar els productes sense l’autorització dels venedors/es.

Et destaquem...