Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/El comerç i la restauració del Segrià rebran 4MEUR d'ajuts directes a les activitats més afectades per la Covid-19

El comerç i la restauració del Segrià rebran 4MEUR d'ajuts directes a les activitats més afectades per la Covid-19

Dimecres 15, juliol del 2020

Imatge de la notícia El comerç i la restauració del Segrià rebran 4MEUR d'ajuts directes a les activitats més afectades per la Covid-19

Ho ha anunciat el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès després de la reunió mantinguda amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació, Joan Talarn amb representants del món polític, econòmic i social del Segrià.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que el 30% del comerç de la ciutat està en perill i ha explicat la creació d’una mesa de seguiment amb tots els agents implicats

La Generalitat de Catalunya destinarà 6,5 milions d’euros a la comarca del Segrià per lluitar contra la situació econòmica que deixa la pandèmia. D’aquests ajuts, 4 milions d’euros aniran destinats específicament al sector comercial i de la restauració en els àmbits més afectats per la crisi derivada de la Covid-19. Els 2,5 milions d’euros restants es destinaran als ajuntaments.

Aquests ajuts de 4 milions d’euros a teixit econòmic i empresarial del Segrià més afectats per la Covid-19 seran ampliables amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre els sectors econòmics, ha explicat el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès. Aragonès ha presidit aquesta tarda des de la seu de la Diputació de Lleida una reunió amb representants del món polític, econòmic i social del Segrià en què també hi participat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació, Joan Talarn.

Aragonès ha explicat que s’han escoltat les demandes dels sectors presents en la trobada i agilitzaran al màxim possible la posada en marxa dels ajuts per mitjà de bestretes o avançaments i s’ha compromès a que la tramitació sigui al més senzilla possible.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha agraït aquests ajuts, “el 30% del comerç està en perill” i també les aportacions i suggeriments del teixit econòmic i social del territori. Pueyo ha explicat que s’ha arribat a un consens per crear una mesa de seguiment de la situació econòmica amb aquests agents amb la voluntat que hi hagi un flux permanent d’informació i contacte.

El Paer en cap ha remarcat que “ara el repte és la salut i la vida, ara hem de vèncer el contagi” però després vindrà el repte de “recuperar la marca de Lleida” i ha apel·lat a l’orgull dels lleidatans: “Som bons, molt bons en molts sectors i àmbits. Se’ns ha de veure forts, decidits i dignes”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha recordat que les administracions tenen el deure de situar-se al costat del sector empresarial i que més enllà de la crisi sanitària caldrà superar la crisi econòmica. Talarn ha afegit que hi ha matèries en què la Diputació no hi té competència però sí, responsabilitat.

Et destaquem...