Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Reunió de Paeria i entitats de Comerç per fer seguiment de la implantació d’una APEU a l’eix comercial de la ciutat

Reunió de Paeria i entitats de Comerç per fer seguiment de la implantació d’una APEU a l’eix comercial de la ciutat

Dimecres 08, febrer del 2023

Imatge de la notícia Reunió de Paeria i entitats de Comerç per fer seguiment de la implantació d’una APEU a l’eix comercial de la ciutat

En la trobada s’han presentat les dades actualitzades del cens d’activitats econòmiques

La regidora Marta Gispert ha presidit una reunió de seguiment del projecte de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) en què s’ha informat de les dades actualitzades del Cens d’Activitats Econòmiques de l’Eix Comercial. A la trobada, han assistit representants de les associacions de comerciants de Sant Antoni i Correu Vell, l’Eix Comercial, Democràcia i Cardenal Remolins i el carrer del Carme -aquest darrer carrer està impulsant una APEU des de la incitativa privada. A més, han estat presents els representants d’empreses que estan prenent part en el procés de creació de l’APEU, i el professor del Departament de Geografia, Història i Història de l’Art de la Universitat de Lleida, Jaume Macià Amorós, autor del cens.

Els nous resultats del cens -a octubre de 2022- reflecteixen 16 activitats més que el mateix mes de l’any anterior, un 3,4% més. D’altra banda, baixa un 16% el nombre de locals tancats; són 20 locals sense activitat menys que fa just un any. Marta Gispert ha destacat aquests bons registres que demostren una certa recuperació d’activitat i ha agraït la col·laboració del sector en el treball que s’està duent a terme per implantar l’APEU.

L’edil ha informat que aquest febrer es portaran a terme unes jornades de sensibilització i difusió de les APEUS, en el marc del projecte. L’objectiu és donar a conèixer als empresaris i propietaris de l’eix comercial el model de gestió publicoprivat que ha d’esdevenir cabdal per facilitar la modernització i promoció d’aquesta àrea comercial i de serveis. Les APEUS persegueixen millorar la qualitat del seu entorn, incrementar la competitivitat de les empreses, afavorir la creació d’ocupació així com consolidar el model de ciutat compacta, complexa, cohesionada i mediambientalment eficient. En aquestes jornades també s’exposaran testimonis d’altres municipis que també estan treballant en les APEU.

Una altra de les iniciatives en el marc del mateix projecte de l’APEU són els estudis de l’Oferta i Demanda Comercial i Serveis que es portaran a terme a l’eix comercial entre febrer i abril de 2023. Una sèrie d’entrevistes i enquestes a empresaris i propietaris de la zona de l’eix permetrà identificar les principals problemàtiques i reptes a superar per impulsar l’activació de l’àrea comercial. També facilitarà identificar les necessitats dels compradors a la ciutat de Lleida, però més específicament a l’eix comercial així com conèixer l’atractivitat que aquesta àrea comercial genera.

Els estudis d’oferta i demanda i el cens d’activitats econòmiques als baixos de l’eix comercial de Lleida ajudaran a configurar l’APEU per a aquesta zona de Lleida.

Et destaquem...