Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Més de 100 persones participen en les sessions informatives per explicar les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

Més de 100 persones participen en les sessions informatives per explicar les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

Dilluns 06, març del 2023

Imatge de la notícia Més de 100 persones participen en les sessions informatives per explicar les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Consum, Comerç, Mercats ha impulsat una APEU a l’eix comercial.

La Regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, ha participat en les sessions informatives que s’han organitzat amb l’objectiu donar a conèixer les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUS).

Les diferents sessions realitzades a la Cambra de Comerç i a la sala Alfred Perenya, i que han despertat l’interès d’un centenar de persones, han permès explicar els antecedents històrics, les seves característiques, les seves funcions i els seus beneficis. També han estat espais on s’han resolt els dubtes en relació a aquestes noves formes d’organització publico-privada i  s’ha pogut donar resposta a les inquietuds generades sobre el nou context de la dinamització de l’activitat comercial i la revitalització dels centres urbans a través de la posada en marxa de les APEU.

Els assistents han estat empresaris i propietaris de locals buits de l’eix comercial, principals actors dels projecte. Així mateix, s’han realitzat sessions informatives adreçades als membres de les juntes de les associacions de comerciants, patronals del sector comerç i altres entitats empresarials de la ciutat, així com els Serveis Territorials de Lleida d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Una Àrea de Promoció Econòmica Urbana és una zona geogràfica delimitada on el teixit comercial urbà decideix dur a terme un pla d’acció innovador que té per objectiu la dinamització comercial i econòmica de l’àrea. El paper (o rol) de l’administració local és el de treballar de manera conjunta, per promoure i dinamitzar la zona, aprovant finalment el pla d’acció proposat. És un model de col·laboració  publico-privada que pretén  la regeneració de l’espai urbà i incrementar la competitivitat del sector.

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació, facilita eines al sector comercial per impulsar una APEU a l’eix comercial que es dibuixa en una àrea delimitada que inicialment compren des d’Alcalde Costa, Sant Antoni, Correu Vell, plaça Vila de Foix, avinguda Blondel, carrer Major, places Paeria, Sant Francesc, Sant Joan i de La Sal, una part del carrer Carme, carrer Magdalena, Democràcia i  Cardenal Remolins, fins al tram vianalitzat de l’Auditori de Pi i Margall.

A banda de les sessions informatives, també s’estan realitzant estudis de l’oferta i la demanda comercial i de serveis de l’Eix Comercial amb l’objectiu d’identificar les principals problemàtiques de la zona, conèixer les característiques de la demanda i els seus hàbits de compra, i identificar els principals atractius i barreres a superar en cada zona.

Et destaquem...