Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/Lleida engega la il·luminació nadalenca dels seus carrers

Lleida engega la il·luminació nadalenca dels seus carrers

Dilluns 29, novembre del 2021

Imatge de la notícia Lleida engega la il·luminació nadalenca dels seus carrers

Dues Caixes Regal a les places Sant Francesc i Ricard Viñes i la projecció d’un espectacle de llum sobre la façana de la Paeria, les novetats d’enguany

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest vespre l’encesa de les llums de Nadal, que enguany ha tingut lloc a les places Paeria i Ricard Viñes. Un acte que ha compartit amb la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, i al qual ha assistit una nodrida representació de regidors de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Lleida, representants de les associacions de comerciants de l’Eix Comercial i la Zona Alta, així com de nens i nenes, acompanyats dels seus pares. Dos d’ells han estat els encarregats de prémer el botó amb el qual s’ha il·luminat els principals carrers de la ciutat.

Amb motiu d’aquest Nadal, l’Ajuntament ha instal·lat 35 km de fil lluminós de diferents formats entre la ciutat de Lleida, Sucs i Raimat, tots ells en format led de baix consum.

Les novetats d’enguany cal focalitzar-les en les Caixes Regal lluminoses de les places Sant Francesc i Ricard Viñes, i en la projecció d’un espectacle de llum sobre la façana de la plaça Paeria.

Aquest darrer s’ha estrenat en prémer el polsador que ha engegat la il·luminació de l’Eix Comercial. Un espectacle de 10 minuts que es projectarà cada dia fins al 6 de Gener, sobre la façana de la Paeria, a les 7 de la tarda.

L’IMO també és l’artífex dels quatre arbres de Nadal que es van ubicar elaborar en els tallers de l’equipament municipal. Dos d’ells continuaran en el seu lloc d’origen (Paeria i Estació), mentre que els altres dos (Sant Francesc i Ricard Viñes), en estar ocupats aquests espais per les Caixes Regal, han estat traslladats a la Rambla de Pardinyes i a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

Per una altra part, s’han ubicat dues Caixes Regal lluminoses a les places Sant Francesc i Ricard Viñes, que han estat elaborades per l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), que s’ha encarregat de construir l’estructura, i la Brigada d’Energia, que l’ha recoberta amb més d’un quilòmetre de cortines led.

El consum aproximat de tot l’enllumenat de Nadal a la ciutat és d’uns 8.000 kWh cada dia que estarà encès. És un consum molt baix, ja que tota la instal·lació utilitza tecnologia led, la qual cosa representa un cost aproximat d’uns 1.400€.

Veus dels infants

Com és habitual els darrers anys, l’encesa de llums de Nadal s’ha fet en dos escenaris. A la plaça Paeria, una agrupació coral de 45 infants, de 6 a 11 anys, del Cor Infantil de l’Orfeó Lleidatà ha interpretat les nadales ‘A Betlem me’n vull anar’ i ‘Fa fred en el carrer’.

Tot seguit, i després d’una visita a la Caixa de Regal de Llum de la plaça Sant Francesc, la comitiva municipal s’ha traslladat fins a la plaça Ricard Viñes, on 25 infants de la Coral Infantil Shalom han posat la nota musical amb les nadales ‘Fum, fum, fum’ i ‘El noi de la mare’, abans de prémer el botó que ha encès la il·luminació nadalenca de la Zona Alta.

Et destaquem...