Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/La Paeria i els marxants dels mercadets continuen treballant en l’objectiu d’eliminar les bosses de plàstic

La Paeria i els marxants dels mercadets continuen treballant en l’objectiu d’eliminar les bosses de plàstic

Dijous 07, abril del 2022

Imatge de la notícia La Paeria i els marxants dels mercadets continuen treballant en l’objectiu d’eliminar les bosses de plàstic

L’àrea de Mercats té en marxa des de l’any 2019 la campanya “Plàstics zero als mercats de Lleida”

Avui han mantingut una trobada amb la regidora Marta Gispert que també ha servit per acordar que els dies 29 de setembre i el 8 de desembre, ambdós festius en dijous, se celebrarà igualment el mercadet setmanal

La regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, ha liderat avui una nova reunió amb la Comissió de Marxants dels mercadets de Lleida per tal de treballar diferents aspectes que es coordinen des de la regidoria.

La reunió ha servit per continuar insistint en la necessitat d’eliminar progressivament les bosses de plàstic que es generen als mercats i subratllar la necessitat de fer pedagogia entre tots els paradistes i també amb les persones consumidores. Aquestes són línies de treball que s’han desplegat des de l’àrea de Mercats de l’Ajuntament de Lleida a través de la campanya ‘Plàstics Zero’. L’esmentada actuació ha permès desenvolupar actuacions continues com la informació i la pedagogia a paradistes i consumidors, el repartiment de bosses de paper als mercats o l’anunci de sancions a qui no estigui en la línia d’eliminar progressivament les bosses de plàstic o continuï generant residus inconvenients.

L’àrea de Mercats està treballant l’eliminació de les bosses de plàstic des de l’any 2019 mitjançant aquesta campanya “Plàstics zero als mercats de Lleida”. Va ser així, com la regidoria s’avançava a la normativa que determinava que a partir del dia 1 de gener de 2021, es considera prohibit el lliurament o intercanvi de bosses de plàstic en els punts de venda dels mercadets, excepte les de plàstic compostable.

En un altre àmbit, la trobada ha servit per acordar amb els marxants que els dies 29 de setembre i el 8 de desembre, ambdós festius que cauen en dijous, se celebrarà igualment el mercadet setmanal de Camp d’Esports.

La regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació i la Comissió de Marxants dels mercadets de Lleida mantenen un calendari de trobades per anar treballant periòdicament els temes que tenen el comú.

Et destaquem...