Notícies

Et trobes a:Inici/Notícies/L’alcalde Miquel Pueyo remarca el compromís de la Paeria amb una nova organització i gestió del temps que permeti impulsar uns horaris més saludables i eficients

L’alcalde Miquel Pueyo remarca el compromís de la Paeria amb una nova organització i gestió del temps que permeti impulsar uns horaris més saludables i eficients

Dilluns 24, octubre del 2022

Imatge de la notícia L’alcalde Miquel Pueyo remarca el compromís de la Paeria amb una nova organització i gestió del temps que permeti impulsar uns horaris més saludables i eficients

El paer en cap participa en la jornada que Slow Shop Lleida ha organitzat per posar l’accent en les desigualtats en l’ús del temps i els seus efectes sobre la salut, la igualtat i la productivitat de les persones

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat la benvinguda als participants en la jornada ‘Més temps per viure millor’, que ha organitzat l’associació Slow Shop Lleida. Una activitat que s’emmarca dins de la nova campanya a favor de la reforma horària, que coincideix amb la Time Use Week en l’àmbit internacional i pretén, sense reduir les hores de treball ni la productivitat, sincronitzar els horaris laborals amb la resta de països d’Europa i recuperar les dues hores de desfasament horari per tal d’impulsar una nova cultura del temps que faciliti la conciliació de la vida laboral i personal.

El paer en cap ens ha recordat a tots plegats la necessitat de racionalitzar l’ús que fem del temps, ja que és una de les decisions més importants que hem de prendre en el nostre dia a dia per tal de gaudir de forma plena de la nostra vida, malgrat que és evident que el nostre entorn i l’organització social i laboral sovint no ens deixa el marge que necessitem.

Miquel Pueyo creu que “implantar uns horaris menys extensius al conjunt dels sectors de la societat per a facilitar el descans i la conciliació de tothom és una necessitat que hem ajornat durant massa temps, aquí i arreu”, i ha remarcat el compromís del Govern de la Paeria “amb una nova organització i gestió del temps que permeti impulsar uns horaris més saludables i eficients”. Un compromís que el paer en cap ha emfatitzat que ha de ser.

L’alcalde ha recordat que ja s’han començat a aplicar alguns canvis, els quals, malgrat ser petits granets de sorra, contribueixen a prosseguir en aquest llarg camí. En aquest sentit, ha esmentat el fet de limitar el nombre d’actes que organitza l’Ajuntament a última hora de la tarda, l’avançament dels horaris dels concerts nocturns de les festes majors o les activitats infantils, entre altres.

Entre aquestes iniciatives, Pueyo ha volgut assenyalar especialment el projecte ‘+ Temps x Tu’, “un servei gratuït de cura puntual d’infants que vetlla per promoure la conciliació familiar i laboral de les famílies, que està sent un èxit i pel qual volem continuar apostant”.

El paer en cap, que ha estat acompanyat de la tinent d’alcalde Jordina Freixanet i de la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, ha recordat que enguany la Time Us Week vol posar l’accent sobre les desigualtats en l’ús del temps i els seus efectes sobre la salut, la igualtat i la productivitat de les persones. “Unes desigualtats que sovint afecten d’una manera molt més intensa a les dones i a les persones en risc d’exclusió, i a les quals no prestem prou atenció”, ha dit.

Precisament sobre aquest darrer aspecte s’ha centrat la intervenció de Núria Vergés, directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els treballs de la Generalitat, que ha recordat que Espanya és dels països europeus que pitjor concilien la vida laboral i familiar. Un aspecte que ve marcat pel gènere i afecta especialment a les dones. Tot això, abans d’afirmar que “la distribució del temps té molt a veure amb les desigualtats socioeconòmiques” i que les dones dediquen el doble que els homes en les tasques de la llar”.

L’acte també ha comptat amb una conferència de Jordi Ojeda, professor del Departament d’Empresa de la Universitat de Barcelona, que ha parlat sobre com gestionar millor el temps per a tenir-ne més, a partir de comprendre el fet que el temps és un factor sistèmic i que allò que fem en un moment té un impacte en altres moments. Al mateix temps, ha presentat alguns aspectes associats als horaris de la societat, a la gestió dels horaris laborals i al temps de les persones.

Marta Gispert ha estat l’encarregada de cloure l’acte, per recordar que la campanya “Temps per a tot, per a tothom”, amb què Slow Shop Lleida vol contribuir a impulsar aquests canvis, compta amb el suport de la Regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació de la Paeria i forma part del marc de treball Lleida per la reforma horària.

Et destaquem...